Насловна Најновије Данас обилније падавине на западу

Данас обилније падавине на западу

161
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује киша, обилнија на западу.

Киша ће у првом дијелу дана прво падати на западу и југу, а потом ће постепено захватити већину предјела. Најмање кише очекује се на југоистоку. У Херцеговини ће бити вјетровито, а у осталим предјелима дуваће повремено умјерен до јак вјетар.

Касније послије подне и увече падавине ће слабити и престати током ноћи, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће у првом дјелу дана на југу и западу бити умјерен до јак југозападни, у осталим предјелима слаб. Послије подне и увече у већини предјела очекује се умјерен до појачан запади и сјеверозападни вјетар.

Максимална температура ваздуха од 10 на западу до 16 на југу и истоку, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Јутрос је облачно вријеме, у већини предјела пада киша, осим на истоку гдје није било падавина, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница један, Хан Пијесак четири, Рудо пет, Фоча, Вишеград, Соколац, Сребреница, Зеница и Гацко шест, Чемерно и Јајце седам, Зворник, Тузла, Мраковица, Невесиње, Билећа и Калиновик осам, Бијељина, Нови Град, Кнежево и Србац девет, Бањалука, Добој, Градачац, Мркоњић Град и Приједор 10, Требиње, Бихаћ, Ливно и Шипово 11, Сарајево и Рибник 12, Бугојно, Дрвар и Мостар 13, те Неум 18 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа у Новом Граду пало је 14 литара кише по метру квадратном, у Приједору 13, а на Мраковици 10 литара. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСвечано обиљежавање Дана САНУ
Сљедећи текстВише од пола милиона за три пројекта