Насловна Најновије Данас показна вјежба у случају разорног земљотреса

Данас показна вјежба у случају разорног земљотреса

195
0

Црвени крст Републике Српске организује данас у Бањалуци, показну вјежбу вишенамјенских теренских јединица и теренских екипа за дјеловање у катастрофама, ради провјере спремности у случају разорног земљотреса.

Сценарио вјежбе предвиђа спасавање и пружање прве помоћи повријеђеним лицима у разорном земљотресу јачине 5,5 степени по Рихтеру, који је погодио подручје Бањалуке и изазвао велике посљедице по људске животе и материјална добра у пречнику од 50 километара од епицентра, најављено је из Црвеног крста Српске.

У вјежби под називом „Бањалука 2022“, учествоваће више од 130 припадника вишенамјенских теренских јединица из Бањалуке, Градишке, Kозарске Дубице и Мркоњић Града.

Учествоваће и вишенамјенске теренске екипе из Kотор Вароша и Приједора, као и припадници Републичке управе цивилне заштите, Ватрогасно-спасилачке јединице Бањалука, Хитне помоћи бањалучког Дома здравља, те волонтери Црвеног крста Српске.

Реализацијом показне вјежбе вишенамјенских теренских екипа у сарадњи са партнерима у систему заштите и спасавања, установиће се тренутна припремљеност и оспособљеност службе заштите и спасавања јединица Црвеног крста.

Вјежба ће бити одржана у кругу бивше фирме „Сточар“, у бањалучком насељу Лазарево један у 12.00 часова.

Црвени крст Српске са свим својим организацијама ради на ублажавању људских патњи, посебно оних изазваних великим природним непогодама, катастрофама и оружаним сукобима.

Уз активну сарадњу са здравственим службама, цивилном заштитом, ватрогасним јединицама, Горском службом спасавања и другим структурама заштите и спасавања учествује и у организовању и пружању здравствене и социјалне помоћи у случају елементарних непогода, епидемија и других великих несрећа.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстДанас истиче рок за објаву резултата
Сљедећи текстМанифестација посвећена гламочком кромпиру