Насловна Најновије Два боксера “Гласинца“ и један “Ратника“ вицешампиони БиХ

Два боксера “Гласинца“ и један “Ратника“ вицешампиони БиХ

142
0

Два боксера соколачког „Гласинца“ су вицешампиони БиХ – Лука Вељовић у категорији до 63,5 килограма и Рајко Томовић у категорији 67 килограма, као и Вук Мичић из Боксерског клуба „Ратник“ из Источне Илиџе, рекао је Срни тренер из „Гласинца“ Предраг Бартула.

Бартула је навео да су на Првенству БиХ у боксу за сениоре у Живиницама, ова два боксера освојила по сребрну медаљу, те додао да је исту титулу и сребрну медаљу понио и Вук Мичић у категорији 75 килограма из Боксерског клуба „Ратник“ из Источне Илиџе, који је тренирао са боксерима „Гласинца“.

„Вељовић је изгубио у финалном мечу од најбољег боксера првенства Ваела Меирија  из Сарајева у тој категорији. Он је наступио у вишој категорији, јер су у њој ове године квалификације за Олимпијаду“, навео је Бартула, те изразио увјерење да ће Вељовић ићи на то такмичење, у јуну у Пољској.

Бартула је рекао да је Томовић, тек прије мјесец дана прешао у сениоре и у финалу изгубио од Ивана Блажевића из Мостара, много искуснијег такмичара, добитника пехара за најбољег техничара овог првенства.

Мичић је је изгубио меч од Ђаниja Дедићa sa Илиџе, у борби у којој су проглашени за најборбенији пар.

Он је нагласио се већ данас објављује жријеб учесника за Регионалну лигу која окупља боксере из република бивше Југославије, на коме ће Вељовић, Мичић и Томовић наступати за „Славију“ из Бањалуке, у Марибору у суботу, 18. марта.

Појединачно првенство БиХ у боксу за сениоре одржано је у протекла три дана у Живиницама, уз учешће 21 клуба из БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМ:тел донира рачунарску опрему Електротехничком факултету у Источном Сарајеву
Сљедећи текстРок звијезде направиле добру забаву на “Јахорина ски фесту“