Насловна Uncategorized Додик: Комшић изнио лажи, не постоји НАТО пут БиХ

Додик: Комшић изнио лажи, не постоји НАТО пут БиХ

154
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је лаж све што је данас рекао хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић у обраћању на конститутивној сједници и да је још једном показао да ће његова политика бити политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану.

„Све што је Жељко Комшић рекао у свом обраћању је чиста лаж, због чега сам и напустио конститутивну сједницу док је он говорио“, рекао је Додик.

Додик је истакао да све што је Комшић рекао о интеграцијама, сарадњи с НАТО-ом је измишљотина.

„Не постоји НАТО пут БиХ, нема усаглашеног става о чланству, постоји само сарадња и оваквим својим надобудним понашањем и једностраним иступањем још једном је показао каква ће његова политика бити и убудуће. То је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану“, написао је Додик на „Твитеру“.

Додик је напоменуо да Комшић није изабран од стране грађана и грађанки, како то лажно тврди, него га је бирао један дио Федерације, и то не онај који је требало – хрватски народ, како то налаже Устав БиХ, него бошњачки.

Он је подсјетио да је Комшић преварама и лажима дошао до позиције у Предсједништву и по четврти пут отео Уставом дефинисано право хрватском народу да буде биран.

„Истим сплеткама користио се и све ове четири године које смо обављали дужност колективног шефа, да своје личне ставове представи као званични став Предсједништва“, напоменуо је Додик.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је данас да ће се у наредне четири године у Предсједништву наставити залагати за наставак НАТО и ЕУ интеграција БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАлександар Главаш подноси оставку на све политичке позиције у ДНС-у
Сљедећи текстСокочанин ухапшен због сумње да је пуцао