Насловна Најновије Додик сутра у Источном Сарајеву са Вархељијем

Додик сутра у Источном Сарајеву са Вархељијем

186
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће сутра у Источном Сарајеву разговарати са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем, који носи поруке за кандидатски статус БиХ.

„Рекли смо да то хоћемо, али је ово помало нека врста спекулисања. У сваком случају уважавам Вархељија и сутра ћу са њим разговарати“, рекао је Додик данас новинарима у Котор Варошу.

Он је упитао која је то ЕУ која каже да БиХ може имати кандидатски статус али ће остати нелегални високи представник Кристијан Шмит, као и судије Уставног суда БиХ.

„Када причају истину, да ли када говоре о владавини права ил` да треба да остане високи представник? То ћу сутра питати на састанку“, истакао је Додик.

Он је додао да је ЕУ партнер са којим треба сарађивати, али да Република Српска неће прихватити увођење санкција Русији.

„То питање неће бити стављено на сто и нећемо прихватити санкције Русији без обзира шта од нас очекивали. То што они воде рат са Русијом, не треба да ми трпимо због тога“, рекао је Додик.

Он каже да не жели да српски народ остане забиљежен у историји да је увео санкције Русији.

Када је ријеч о формирању власт БиХ, Додик, који је лидер СНСД-а, поновио је да постоји политички договор са ХДЗ-ом БиХ, којег се придржава.

„Што се мене тиче, могу да разговарам са партијама `осморке`, а што се тиче СДА и Бакира Изетбеговића видимо намјере да пригрле опозицију из Републике Српске у власт на нивоу БиХ да би се што више дестабилизовала Српска. Поручујем му да ће тада више стабилизовати Српску у опредјељењу да напусти БиХ“, закључио је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКонсултације Вишковића са делегацијом Демократског савеза
Сљедећи текстСрбији само бод против Камеруна