Насловна Најновије Друга генерација Ниже реалне гимназије обиљежила 68 година матуре

Друга генерација Ниже реалне гимназије обиљежила 68 година матуре

163
0

Бивши ученици друге генерације Ниже реалне гимназије на Сокоцу обиљежили су данас 68 година од матуре и током дружења евоцирали успомене на своје школовање.

Организатор овог скупа Стево Јовановић рекао је новинарима да су „реалку“ тада уписивали ученици рођени од 1935. до 1941. године који су помагали у изградњи новог објекта школе.

Јовановић каже да из те генерације данас има 18 живих, а на данашњи матурски скуп одазвало се њих седам из Београда, Зворника, Хан Пијеска и Сокоца.

„Скоро сви ученици из те генерације постали су успјешни стручњаци који су широм бивше Југославије пронијели име Сокоца и Романије у најљепшем свјетлу“, рекао је Јовановић.

Осамдесетједногодишњи Божидар Јовановић један је од најуспјешнијих Сокочана из ове генерације који је као магистар техничких наука и стручњак за изградњу тунела био ангажован у Сјеверној Америци, Африци, Азији и широм Европе.

Јовановић каже да је већ десет година ангажован у једном грађевинском институту у Новом Саду, иако је већ 27 година у пензији.

Он истиче да га и данас зову младе колеге када имају проблем код неких великих пројеката да им помогне и питају за савјет.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ недјељу нестабилно уз честу кишу са грмљавином
Сљедећи текстНа хуманитарном концерту за Милоша и Магдалену прикупљено 6.000 КМ (ВИДЕО)