Насловна Најновије Звезда срушила Партизан у сјајној утакмици

Звезда срушила Партизан у сјајној утакмици

165
0

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Партизан у првом овосезонском „вечитом“ дербију резултатом 90:74.

„Вечитим“ дербијем завршено је 8. коло АБА Лиге, а Црвена звезда је успјела да по први пут у сезони савлада љутог ривала, екипу Партизана.

Ово је први пораз Партизана у АБА лиги, док је Звезда стигла до побједе број шест у регионалном шампионату, односно пету узастопну у АБА и Евролиги.

Утакмица је почела поенима Хасана Мартина, али је Партизан био тај који је стекао осјетнију почетну предност, када је послије тројке Нанелија на семафору писало 11:6, али је одмах одговорио Вилдоса својим флоутером.

Публика је негодовала на малтене сваку судијску одлуку, а поготово је побјеснила када је досуђена неспортска лична грешка Бранку Лазићу који је ударио Егзума након личне грешке Мартина, а Партизан тада има вођство 16:12.

Видјели смо добре минуте Звезде која је пришла на 18:17, да би Ивановић кренуо на продор, а Ледеј се поставио за фаул у нападу и судије рекле да се управо то догодило, па је дивљање навијача отишло на виши ниво и уследио је хаос.

Летјели су предмети, чули се разни повици па су судјие прекинуле меч и отишле у свлачионице. Након дугачке паузе су се вратиле, спорна трибина потопуно испражњена, а одлука преиначена у фаул одбране и Звезда преузима вођство, 19:18.

Након молби Лазића, Митровића и осталих играча Звезде, услиједило је и посљедње упозорење званичног спикера који је рекао да ће се хала потпуно испразнити уколико се такво понашање настави.

На срећу, није се наставило и гледали смо фантастичну кошарку. Друга четвртина је почела поенима Бродзијанског и неспортским фаулом Филипа Петрушева, а онда слиједи НБА секвенца која је све одушевила.

Пет везаних тројки! Почело је тројком Мадара, па је Недовић одмах враћа, да би погодио Пантер, а вратио је Марковић и потом друга тројка Јама Мадара за 31:26 у корист црно-бијелих.

Стекао је Партизан предност од 6 поена, 48:42 је било на семафору пред посљедња два минута, да би Звезда успјела да погоди седам брзих поена на грешке одбране Партизана и окреће резултат пред крај првог полувремена, па пред одлазак у свлачионице води 49:48.

Трећа четвртина је веома лоше почела по Партизан. Пуна четири минута без коша и три изгубљене лопте, а на другој страни Бен Бентил, Џон Холанд, Лука Вилдоса и Бранко Лазић проналазе пут до коша и стиче се прва двоцифрена предност, 58:48.

Успјешно је тим Душка Ивановића држао двоцифрену предност, али је пред крај дионице Партизан успио да се врати у меч захваљујући одличним минутима Јаниса Папапетруа, али све је то било кратког даха.

Прилазили су црно-бијели неколико пута на мање од два, али је Ивановић знао да пронађе „рупу“ у одбрани Партизана и Вилдоса уз Недовића то сјајно рјешавао.

Утакмица је трајала преко два сата, али смо заиста гледали веома добру утакмицу у којој Звезда долази до шестог тријумфа (6-1), а Партизан уписује први пораз (7-1) у сезони АБА Лиге.

Најефикаснији је био Лука Вилдоса са 19 поена, а на другој страни је 15 убацио Папапетру.

 

ИЗВОРB92
Претходни текстПортугалија побиједила Уругвај и изборила осмину финала СП
Сљедећи текстПретежно облачно