Насловна Вијести Лајчак: ЕУ тренутно нема стратегију за западни Балкан

Лајчак: ЕУ тренутно нема стратегију за западни Балкан

190
0

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга питања региона западног Балкана Мирослав Лајчак изјавио је данас у Бечу да Унија тренутно нема стратегију шта да ради са овим регионом.

Лајчак је у обраћању учесницима Иницијативе међупарламентарне сарадње западног Балкана о теми „Стабилност и односи са ЕУ – перспективе из парламената“, коју је организовала Фондација „Конрад Аденауер“, рекао да је проширење алат ЕУ, те да је у приступне преговоре потребно што прије укључити све земље западног Балкана, саопштено је из парламента БиХ.

У раду конференције учествовала је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Алма Чоло.

Специјални изазсланик њемачке Владе за земље западног Балкана Мануел Саразин нагласио је да је Њемачка веома заинтересирана за наставак Берлинског процеса, као и за теме зелене агенде и енергије у региону.

Саразин је изразио заинтересованост за транспарентност изборног процеса, те за функционалност Федерације БиХ, на чему, како је рекао, треба радити након избора.

Специјални представник САД за западни Балкан Габријел Ескобар сматра да новог рата неће бити, да треба радити на развоју економских могућности у региону, нарочито у области енергије, ИТ технологија и комуникација, наводи се у саопштењу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишковић: Биће изграђен још један вртић у Палама
Сљедећи текстВоз „Носталгија“ кренуо према Вишеграду