Насловна Вијести На тијелу Матеја Периша нема повреда, пронађени трагови кокаина и алкохола

На тијелу Матеја Периша нема повреда, пронађени трагови кокаина и алкохола

236
0

На тијелу младића из Сплита Матеја Периша, који је пронађен у Сави након пет мјесеци од нестанка, нема трагова насиља, а пронађени су трагови кокаина и алкохола, утврдило је Више јавно тужилаштво у Београду.

Утврђено је да нема основа сумње да је смрт хрватског држављанина посљедица извршења кривичног дјела, као и да су токсиколошке анализе показале да у тијелу постоји присуство „токсичних концентрација амфетамина“, етил-алкохола и кокаина, наводи се у саопштењу.

Тужилаштво је то саопштило имајући, како се наводи, у виду све околности од нестанка Матеја Периша у ноћи 30. и 31. децембра 2021. године до проналаска његовог тијела, 18. маја у ријеци Дунав, код београдске Аде Хује.

У саопштењу се наводи да је тијело затечено у фази одмаклих постморталних промјена, те да околности које су претходиле нестанку Периша, изјаве лица која су прије нестанка била у његовом друштву, уз извршене провјере и обдукциони налаз, не указују да је његова смрт повезана са било којим видом насиља.

Наиме, обдукцијом коју је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду обавио Институт за судску медицину, констатовано је да на тијелу Матеја Периша нема повреда костију главе, врата, трупа, ни удова.

„Истовремено, резултати токсиколошких анализа показали су присуство токсичних концентрација амфетамина у крви и органима, уз присуство етил алкохола. Такође, у узорку косе су идентификовани кокаин и бензоилекгонин у траговима“, истиче се у саопштењу.

Kомисијско вјештачење обавила су три вештака, љекара специјалиста судске медицине.

Тужилаштво напомиње да су припадници МУП Србије од тренутка пријаве нестанка Периша интензивно трагали за Перишем и предузимали све мјере и радње у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, како би пронашли Периша и расвијетлили све чињенице и околности његовог нестанка.

На проналаску Матеја Периша били су ангажовани припадници Полицијске управе за град Београд, Ронилачке јединице Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Полицијске испоставе за безбједност на ријекама, као и све полицијске станице на територији града Београда.

Периш је истрчао из клуба „Готик“, трчао улицама Београда покушавајући да заустави такси и онда, како се види на снимцима надзорне камере, степеницама се спустио према ријеци Сави.

Током скоро пет мјесеци од његовог нестанка, трајале су интензивне потраге.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстЂурић: Буџет општине ребалансом увећан за 1.429.000 КМ
Сљедећи текстОпштине Рогатица и Бајина Башта примјер добре прекограничне сарадње, РТВИС (ВИДЕО)