Насловна Најновије Непобједива Србија у финалу Свјетског првенства!

Непобједива Србија у финалу Свјетског првенства!

197
0

Одбојкашице Србије пласирале су се у финале Свјетског првенства.

Изабранице Данијелеа Сантарелија су у првом полуфиналу у пољским Гљивицама, биле боље од селекције САД резултатом 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23). То је уједно била друга побједа Србије против актуелног олимпијског шампиона, након што су у групној фази славиле без изгубљеног сета и у досадашњем дијелу турнира на 11 мечева имају само пет изгубљених сетова уз свих 11 тријумфа.

Наше шампионке је и на овом мечу предводила сјајна Тијана Бошковић са 33 поена, пратила ју је Бианка Буша са 15, док је Јована Стевановић додала седам поена уз два веома важна ас-сервиса, која су преломила други сет.

На другој страни се истакла Kелси Робинсон са 18 поена, док је Андреа Друс додала 14 и у појединим тренуцима је представљала прави проблем за српски пријем. Двоцифрене су са по 10 поена биле још Чиака Огбогу и Александра Франти.

Српкињама је меч против Американки било 12. полуфинале од 2015. на великим такмичењима: Олимпијским играма, Свјетском првенству, Свјетском купу, Гран Прију, Лиги нација, Европском првенству и Европским играма, уз освојених 11 медаља до сада (3 златне, 3 сребрне и 5 бронзаних).

Медаља број 12 је већ обезбијеђена, а надати се да ће то бити она најсјајнија. То ћемо сазнати у суботу од 20 часова у холандском Апелдорну. Ривал Србији у том мечу ће бити бољи из дуела Италије и Бразила, а тај меч се игра вечерас од 20 часова. САД ће играти у мечу за треће мјесто, против поражене екипе из меча европске и јужноамеричке селекције.

ИЗВОРБ92, фото FIVB
Претходни текстЦрвена звезда у Будимпешти против Ференцвароша, тражи нове бодове у Лиги Европе (21.00, РТС1)
Сљедећи текстПочело поновно бројање гласова за предсједника Републике Српске