Насловна Најновије Новитовић: Ситуација под контролом

Новитовић: Ситуација под контролом

139
0

Падавине за сада нису проузроковале проблеме у Републици Српској и ситуација је под контролом, изјавио је Срни вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Милан Новитовић.

Новитовић је навео да се тренутно налази у Билећи и да прате ситуацију, а посебно у наредна три дана када се очекује највећа количина падавина.

Он каже да је у претходна 24 часа највише падавина забиљежено у Невесињу око 80 литара по метру квадратном, у Билећи 57, на Чемерну 40, у Гацку 30 и Требињу 27 литара по метру квадратном.

Новитовић каже да је то очекивана количина падавина, те да сада остаје да прате метеоролошку ситуацију, као и стање у Црној Гори.

„Одговорност и озбиљност свих локалних заједница је на високом нивоу“, нагласио је Новитовић и апеловао на грађане да не стварају панику, јер су ово редовне превентивне мјере које се проводе да би се заштитили њихови животи и имовина.

Републичка управа цивилне заштите, према плану одбране од поплава који је усвојила Влада Републике Српске, наредила је локалним заједницама да прочисте ризичне канале, бујичне потоке, те ангажују људство и постојећу или додатну механизацију из приватног сектора због најављених обилних падавина, а тиме и ризика од поплава.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да се ове седмице очекују обилне падавине, нарочито у јужним предјелима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТрка Београд – Бањалука обиљежила 6.000 дана постојања
Сљедећи текстПрви пут од оснивања Пореске управе Српске: Наплата јавних прихода премашила три милијарде КМ