Насловна Најновије Новитовић: Упућен допис локалним заједницама да предузму превентивне мјере

Новитовић: Упућен допис локалним заједницама да предузму превентивне мјере

189
0

Вршилац дужности директора Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић рекао је Срни да је упућен допис свим локалним заједницама да предузму неопходне превентивне мјере у вези са најављеним великим количинама падавина, те да је о свему упознат и предсједник Републике Срспке Милорад Додик.

Новитовић је истакао да је предсједник Републике Српске, поучен искуством из 2014. године, рекао да се морају обићи локалне заједнице које су највише изложене ризику.

“Свим градоначелницима, начелницима и одговорним особама за Цивилну заштиту у јединицама локалне сампуправе упућен је допис да сходно плану одбране од поплава предузму превентивне мјере”, рекао је Новитовић.

Он каже да се очекује да ће у Херцеговини пасти и преко 250 литара кише по метру квадратном, те да се и на подручју Сарајевско-романијске регије очекује већа количина падавина.

Новитовић је рекао да је Републички хидрометеоролошки завод јуче обавијестио Републичку управу цивилне заштите да су могуће веће количине падавина од 16. до 20. јануара.

“Информација је да ће у Црној Гори, у неким дијеловима, бити и преко 400 литара по метру квадратном”, рекао је Новитовић.

Он је рекао да су људи из Цивилне заштите добили задатак да данас и сутра провјере сву опрему која се користи за заштиту и спасавање.

“План одбране од поплава је усвојен на Влади Републике Српске и тачно дефинише која јавна предузећа имају које обавезе и шта су обавезе локалних самоуправа”, подсјетио је Новитовић.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСоколац: За малишане 345 новогодишњих пакетића
Сљедећи текстДочек православне Нове године у Источном Сарајеву(ВИДЕО)