Насловна Најновије Педијатар ендокринолог од сада у Болници ,,Србија“

Педијатар ендокринолог од сада у Болници ,,Србија“

326
0

Педијатар ендокринолог Наташа Голијанин почела је да ради у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, саопштено је из ове здравствене установе.

Руководство Болнице „Србија“ препознало је проблем недостатка педијатра ендокринолога на подручју регије и упутило докторицу Голијанин на супспецијализацију из ове области.

Голијанин је рекла да је на подручју Сарајевско-романијске регије протеклих година дошло до повећања броја дјеце обољеле од дијабетеса.

„Дијабетес је специфична болест и захтјева редовне контроле, посебне третмане и поступке. До сада су пацијенти морали одлазити у Бањалуку на прегледе и сматрам да је велико олакшање и за родитеље и дјецу што су сада прегледи доступни и у нашој установи“, нагласила је Голијанин.

Она је навела да се педијатар ендокринолог бави дијагностиком и лијечењем специфичних поремећаја ендокриног система код дјеце и адолесцената.

То, како је објаснила, укључује поремећаје раста, као што је низак раст, рани или касни пубертет, болести штитасте злијезде, поремећаје параштитастих жлијезда, проблем са хипофизом, надбубрежном жлијездом или полним жлијездама, дијабетес, низак ниво шећера у крви, гојазност.

ИЗВОРртвис
Претходни текстМиличевић и Вуковић прешли црногорску границу
Сљедећи текстПоплаве у Италији, има погинулих (ФОТО/ВИДЕО)