Насловна Најновије Потрага за црним пантером није суспендована

Потрага за црним пантером није суспендована

259
0

Потрага за црним пантером у околини Апатина, није обустављена нити суспендована, рекао је помоћник покрајинског секретара за инспекцијске послове Немања Ивановић.

Ивановић је навео да је регион „Горње Подунавље“, гђе је јављено да је црни пантер виђен, детаљно претражен, али да су у близини Хрватска и Мађарска и да је животиња могла да оде било гђе.

Он је додао да је прегледано више од 150 хетара, да су радили са термовизијским камерама, али да осим видео-снимка, који је сачинио брачни пар и два очевица немају више доказа.

За фотографију са канџама и шапом, каже да немају аутентичност, јер такве мачке попут пантера имају увучене канџе у тој позицији.

„Одлука о тражењу пантера није суспендована, јер би то значило да смо одустали од потраге, што нисмо, сувише је рано да бисмо одустали“, рекао је Ивановић за Радио-телевизију Војводине.

Он је додао да инспекција поступа по ванредним пријавама, да поступају када су угрожени животи и здравље људи, што је у овом случају.

„Ово је први пут да имамо ситуацију одбегле животиње за коју се не зна одакле је, немамо пол, старост, не знамо ништа“, истакао је Ивановић.

Према његовим ријечима, посљедњих година су у координираним оперативним акцијама заплијенили звечараку у Kупинову, младунче лава у приватном посједу, примате у Панчеву, медвједе и ламе у Србобрану, разне врсте срна у приватним власништвима.

ИЗВОРсрна, фото Telegraf.rs
Претходни текстЋосић угостио свјетске и европске шампионе
Сљедећи текстПет нових правила на Мундијалу у Катару