Насловна Најновије Припрема тендера за изградњу бициклистичке стазе од Сарајева до Пала

Припрема тендера за изградњу бициклистичке стазе од Сарајева до Пала

199
0

Делегација ЕУ у БиХ обавијестила је данас Градску управу Источног Сарајева, да креће у припрему тендера за избор извођача радова за реализацију изградње бициклистичке стазе од Сарајева до Пала, трасом некадашње ускотрачне, такозване Ћирине пруге.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, рекао је да су дуго радили на овом за Источно Сарајево веома значајаном пројекту, који ће умногоме промијенити слику у области љетног туризма и развоја бициклизма, као и у области промоције здравог живота у нашем граду и градским општинама.

Он је истакао да пројекат заједно реализују градови Источно Сарајево и Сарајево, те општине Источни Стари Град, Пале и Стари Град Сарајево.

Ћосић је подсјетио да је Градска управа потписала споразум са партнерима и преузела обавезу за провођење тендерске процедуре за израду главног пројекта, који је израдила компанија „Радис“ Источно Сарајево.

„Данас смо добили обавјештење од наших пријатеља из Делегације ЕУ, да они крећу у припрему тендера за избор извођача, док нама још остаје обавеза обезбјеђивања грађевинске дозволе“, навео је Ћосић.

Према његовим ријечима, у наредним фазама је циљ стазу продужити до Јахорине, као и изградити мрежу бициклистичких стаза обронцима Јахорине и Требевића, што ће у комбинацији са изградњом планираних гондола из Пала и Источног Новог Сарајева, чинити комплетан и веома атрактиван туристички садржај.

Ћосић је изразио велику захвалност свим партнерима на веома коректној сарадњи, а посебно Делегацији ЕУ и шефу Делегације ЕУ у БиХ Јохану Сатлеру.

У просторијама Делегације ЕУ у Сарајеву је у јулу 2020. године потписан Споразум о сарадњи за развој нове бициклистичке стазе између Сарајева и Пала између града Сарајева и општина Сарајево Стари Град, Источни Стари Град и Пале.

ИЗВОРсрна, фото град Источно Сарајево
Претходни текстПредложен притвор Мирку Вукмировићу осумњиченом за убиства
Сљедећи текстИсточна Илиџа: По потјерници ухапшено лице из Сарајева због дроге