Насловна Вијести Република Српска Радници Алумине траже повлачење одлуке о продаји потраживања

Радници Алумине траже повлачење одлуке о продаји потраживања

225
0

Радници компаније Алумина окупили су се данас у кругу предузећа како би исказали незадовољство због одлуке Владе Републике Српске да прода Павгорду потраживања инситуција Републике Српске од Фабрике глинице Бирач у стечају.

На скупу је присуствовало више од пола радника фабрике, а остали нису, како наводе, у синдикалној организацији Алумине, јер се процес производње не може обустављати.

Радници су поручили да ће у понедјељак организовати нови протест, и то ван круга фабрике, уколико Влада не поништи своју одлуку.

Подсјећамо, Влада Републике Српске донијела је јуче одлуку да за 43 милиона КМ прода потраживања институција Српске од Бирча у стечају предузећу Павгорд, а рок за плаћање је 12. септембар.

Министарка финансија Зора Видовић рекла је за РТРС да се овом понудом у цијелости измирују потраживања републичких институција.

– Тиме ће, између осталог, у потпуности бити измирене све обавезе Бирча према републичким институцијама и предузећима, укључујући и повезивање пензионог стажа за запослене у Бирчу – рекла је Видовићева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСоколац: Адреналин парк „Вјеверица“
Сљедећи текстЗа викенд освјежење са повременом кишом