Насловна Вијести Смрћу генерала Делића Србија изгубила великог човјека

Смрћу генерала Делића Србија изгубила великог човјека

258
0

Смрћу генерала Божидара Делића, Србија је данас изгубила великог човјека, а морална обавеза је да буде настављена његова визија, према којој је одбрана Србије светиња, саопштено је из Покрета „Нема назад – иза је Србија“.

Покрет чији је оснивач и предсједник био генерал Делић, истакао је да српски народ носи у свом срцу дубоку захвалност за генерала који се часно и поштено борио, обављајући историјске задатке.

„Својим главним успехом никада није сматрао број поражених непријатеља, који није био мали, него је увек пуног срца говорио о тактикама које су спасавале људске животе и о импризованим мамцима, који су скретали непријатељске ракете од српских војника“, напоменули су из Покрета „Нема назад – иза је Србија“.

Делићеви партијски саборци, нагласили су да је генерал радо говорио и о пожртвованим љекарима у његовим ратним болницама који су спасили на десетине албанске дјеце, као и да је увијек истицао да посао команданта није лијепа ствар и да је нарочито ружна у рату.

Генерал Делић, који је обављао и дужност потпредсједника Скупштине Србије, умро је данас у 66. години након лијечења у Русији.

Делић је учествовао у ратовима у Хрватској и БиХ, а прославио се током сукоба на Kосову и Метохији, обављајући дужност команданта 549. моторизоване бригаде Војске Србије, која је у бици на Паштрику пружила херојски отпор здруженим снагама терористичке ОВK и НАТО.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстСутра на сједници Предсједништва БиХ о гасоводу
Сљедећи текстПочео Међународни рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју