Насловна Вијести Република Српска Сутра на сједници Предсједништва БиХ о гасоводу

Сутра на сједници Предсједништва БиХ о гасоводу

192
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, најавио је да ће сутра на сједници Предсједништва БиХ, тражити да се на дневни ред стави сагласност за прелазак гасовода преко граничне линије Србије и БиХ, односно Републике Српске, чиме би се испунили сви услови да „Гаспром“ уђе у тако нешто.

Додик је данас у Брчком, рекао да двије цивилизацијски важне ствари за овај крај – гасовод и ауто-пут, управо чекају сагласност локалних органа и Брчко дистрикта, да би се могло ићи даље.

„Очигледно да због ситуације на глобалном нивоу, муслиманска страна не жели да даје те сагласности. Ми смо ту блокирани, али вјерујем да ће превладати разум и да ћемо имати то. Веома је важно што прије доћи до тако једног важног енергетског потенцијала, као што је гасовод и за Брчко дистрикт“, изјавио је Додик новинарима у Брчком, након састанака са предсједником и замјеником предсједника Скупштине дистрикта Синишом Милићем и Ивом Филиповићем.

Додик је напоменуо да ће сутра представници Републике Српске са кинеском компанијом потписати уговор за изградњу ауто-пута од Вукосавља до границе са Брчко дистриктом, негдје у Лончарима.

Према његовим ријечима, разлог што до сада није обухваћен Брчко дистрикт је тај што структуре још нису пробиле трасу, а без тога није могло да се разговара.

„Мислим да је веома важно да се што прије то заврши, како би наставили са градњом ауто-пута. Ми нудимо Брчко дистрикту да Република Српска финансира изградњу ауто-пута по концесионим условима, који су иначе за свако треће или десето лице овдје по законима и Брчко дистрикта и другим јер смо заинтересовани да наставимо изградњу од Брчког до Бијељине“, навео је Додик.

Он је подсјетио да је раније почела изградња моста на Сави према Србији, која завршава тај мост и гради ауто-пут од Раче до Kузмина.

„Замолио сам овдје функционере да ставе то питање на дневни ред, није то само питање ауто-пута, него и питање гасовода“, истакао је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСИПА: Међу ухапшенима и полицијски службеник
Сљедећи текстСмрћу генерала Делића Србија изгубила великог човјека