Насловна Вијести Република Српска Сребреница: Од вечерас рестрикција воде

Сребреница: Од вечерас рестрикција воде

258
0

Из Комуналног предузећа „Полет“ из Сребренице, које газдује водоводним системима у овој општини, најављено је да ће данас сачинити план рестрикције и почети прекиди испоруке воде потрошачима током ноћи због смањеног дотока на водозахвату сребреничког водовода у Зеленом Јадру.

Директор „Полета“ Биљана Кандић рекла је Срни да се план рестрикције мора сачинити да би се обезбиједило редовно водоснабдијевање у дневним часовима.

Кандићева је указала да на недостатак воде утичу и неодговорни појединци који нерационално користе воду о чему ће обавијестити комуналну полицију да појача наџор и предузме одговарајуће мјере.

Она је позвала становништво да савјесно користи воду како би се рестрикција, која ће трајати до промјене хидролошке ситуације и повећања дотока воде у водозахват, што мање осјетила.

Након рата више милионских донација уложено је у санацију сребреничког водовода и секундарне водоводне мреже и биле су честе рестрикције воде у току љета и прекиди и у другим годишњим добима због хаварија на примарној и секундарној водоводној мрежи.

Послије многих пројеката и улагања, од 2014. године стање се знатно побољшало.

Тада је замијењен велики дио мреже на којој су били чести кварови и губиле се знатне количине воде и водоснабдијевање је постало уредно.

Љетна суша узроковала је слаб доток воде у водозахват и неминовност увођења рестрикција у водоснабдијевању Сребренице и неколико насеља која су прикључена на мрежу градског водовода.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПарк природе „Тара“ једно од 32 заштићена подручја у Српској
Сљедећи текстБорцима данас исплаћено 21,5 милиона КМ, а младима до сада 8,5 милиона КМ