Насловна Вијести Источно Сарајево Успјешан викенд за бициклисте ,,Фориса“ из Источног Сарајева

Успјешан викенд за бициклисте ,,Фориса“ из Источног Сарајева

193
0

Овај спортски викенд био је у знаку бициклизма у Босни и Херцеговини и то врхунског ,,XC“ (крос кантри) спорта. Са такмичења из Приједора и Бихаћа позитивне утиске, али и медаље доносе нам бициклисти клуба “Форис” из Источног Сарајева.

У суботу је одржана ,,XCO“ трка на Kозари у Приједору под називом Grand Prix Kozara 2022, док је у недељу одржана ,,XCO“ трка у Бихаћу под називом Grand Prix Bihać 2022.

Резултати обје трке су се уписивали у UCI Class 1 табелу, тако да је на тркама био велики број врхунских страних такмичара. Трка се исто тако бодовала и за Премијер лигу Босне и Херцеговине.

На обје трке су учествовали бициклисти клуба “Форис” и то у Елит/У23 категорији Лука Жепинић, категорији Јуниора Стефан Таушан и Аматери Ц Миљан Жужа.

Лука је у обје трке заузео четврто мјесто, док је Миљан на Kозари узео сребро, а у Бихаћу злато.


– Обје трке су биле веома тешке, конкуренција изузетна и такмичари из Босне и Херцеговине још увијек се не могу носити са страним такмичарима као што је ХАРИНГ Мартин и други. Ја сам се борио за бодове у Премијер лиги Босне и Херцеговине. Четврти сам на обје трке. Наравно може то и мора боље. – рекао је Лука Жепинић.

– Ово је била врхунска трка, са неким од најбољих свјетских професионалаца. На стази је возило више од стотину бициклиста из 20 земаља, не само из Европе него и са Новог Зеланда – рекао је Горан Гарача, предсједник БK “Kозара” за трку одржану на Kозари.

Обје трке се налазе у календару Свјетске бициклистичке федерације у рангу Ц1, тако да ће се остварени резултати бодовати и за наступ на наредним Олимпијским играма.

Бициклистички клуб “Форис” у недјељу, 21. августа у 10.00 часова на Тргу Србија организује интернационални рекреативни  „Други МТБ маратон ‘Форис'“.

Маратон се организује у склопу манифестације Љето у Источном Новом Сарајеву.

Детаљније информације о маратону можете прочитати ОВДЈЕ.

ИЗВОРртвис
Претходни текстЗатворени прелази Јариње и Брњак
Сљедећи текстРусија реаговала поводом ситуације на КиМ: Ово је још један корак ка протјеривању Срба