Насловна Најновије У Сомбору државна манифестација поводом Дана сјећања на НАТО агресију

У Сомбору државна манифестација поводом Дана сјећања на НАТО агресију

117
0

Државна манифестација поводом 24 година од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију биће одржана данас у Сомбору, у присуству предсједника Србије Александра Вучића и Републике Српске Милорада Додика.

Скупу на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору поводом Дана сјећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, који ће почети у 18.00 часова, присуствоваће и Његова светост патријарх српски Порфирије, најављено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Манифестацији ће присуствовати и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Данијел Егић.

У најави обиљежавања Дана сјећања на страдале у НАТО агресији 1999. године наводи се да ће церемонији присуствовати и представници Скупштине Србије и министри у владама Србије и Републике Српске.

На данашњи дан навршиле су се 24 године од почетка агресије НАТО-а на СР Југославију, у којој је током 78 дана бомбардовања убијено 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.

Сомбор је био један од првих градова гдје су пале бомбе и изгубљени људски животи.

ИЗВОРсрна, фото Блиц.рс
Претходни текстЈавни позив за додjелу сјеменских пакета пољопривредницима за производњу на отвореном
Сљедећи текстДанас три панела и закључци четвртог Самита енергетске будућности