Насловна Вијести БиХ Вјетар активирао ватру у Парку природе „Блидиње“

Вјетар активирао ватру у Парку природе „Блидиње“

247
0

Пожар на Чврсници, у Парку природе „Блидиње“, који је захватио више од 160 хектара, букти упркос напорима људства на терену, хеликоптера из Републике Српске и канадера из Хрватске да обуздају ватрену стихију.

Шеф Цивилне заштите Западнохерцеговачког кантона Драго Мариновић рекао је да су им значајну помоћ из ваздуха пружили хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске који је имао 30 налета и канадер из Хрватске са 10 налета, који су зауставили ширење ватре, али ју је вјетар поновно активирао и сад стање није ни мало добро.

Он је истакао да се с ватром тренутно боре бројне ватрогасне екипе које су стигле са ширег подручја Херцеговине и напртњачама праве пожарну линију од шуме и пожаришта да би спријечили да се ватра спусти према насељеном мјесту, а очекују и помоћ из ваздуха хеликоптера Оружаних снага БиХ.

Мартиновић је рекао да не знају колико ће трајати борба са ватреном стихијом јер се, према најавама, не очекује ни киша која би могла да спаси ситуацију, пренио је портал Кликс.

Пожар на Чврсници избио је у суботу на терену неприступачном људима од удара грома. Због тешког стања и огромне штете за биљни и животињски свијет општина Посушје јуче је прогласила стање природне несреће.

 
ИЗВОРсрна
Претходни текстУ суботу сунчано и вруће, температура и до 41 степени
Сљедећи текстХапшење због физичких обрачуна, три лица затражила љекарску помоћ