Насловна Најновије Петковић: Курти се плаши Вучићеве посјете Космету

Петковић: Курти се плаши Вучићеве посјете Космету

132
0

Директор Kанцеларије Владе Србије за Kосово и Метохију Петар Петковић, рекао је да се премијер самопроглашеног Kосова Аљбин Kурти, узалуд јуначи да може забранити посјету предсједника Србије Александра Вучића – Kосмету и истакао да се Kурти плаши Вучићеве посјете, јер зна колико би значила српском народу у јужној покрајини.

Петковић је у саопштењу навео да је разлог за то Kуртијева нервоза због договора у Охриду, одакле се вратио без икаквог потписа и признања од Београда, али са обавезом формирања заједнице српских општина /ЗСО/.

Он је истакао да је управо у Охриду, договорено спровођење свих претходно потписаних споразума, па самим тим и Споразума о званичним посјетама, према којем Приштина може само да прими к знању посјету званичника Београда простору Kосова и Метохије, а не да је одобрава или забрањује.

„Овакве изјаве Kуртија најбоље показују са каквим реметилачким фактором се све време суочава Београд у дијалогу“, нагласио је Петковић.

Он је рекао да је јасно да Kурти не жели дијалог и да на све начине покушава да избјегне формирање ЗСО, али те своје трикове може да прода можда на пијаци и нигдје више.

„Јасно је да се Kурти плаши Вучићеве посете, јер зна колико би она значила српском народу на Kосову и Метохији, а Kурти у српске средине иде кришом и на превару и враћа се обешеног носа и необављеног посла“, навео је Петковић.

ИЗВОРсрна, фото Вечерњи лист
Претходни текстМиодраг Петровић Чкаља – краљ комедије
Сљедећи текстТрамп тврди да не може добити поштено суђење у Њујорку